(+31) 074 26 61 786 • (+31) 06 51 26 76 46 Ma. t/m vr. 9:00-21:00 uur | Zat. 9:00-16:00 uur Kerkweg 5 • 7626 LP Hertme

Opening Zorg-appartementen

• Dinsdag 19 juni 2018 •

Donderdag 21 juni a.s. om 9.00 uur worden onze twee nieuwe zorg-appartementen officieel geopend door gedeputeerde Hester Maij samen met onze burgemeester Rob Welten. De Köller kan vanaf nu ook vakanties met zorg aanbieden in het mooie Twente! Genodigden zijn hierbij van harte welkom.

Benieuwd hoe het geworden is? Tussen 14.30 en 21.00 uur kunt u een kijkje komen nemen.
Met lege handen komen: GRAAG! Wilt u dit niet, dan zou een gift voor DUOFIETS HERTME geweldig zijn. Dit kan in de bus die er deze dag zal staan, maar natuurlijk ook per bank: NL58 RABO 0104 7487 29 t.n.v. minicamping de koller o.v.v. DUOFIETS HERTME.

———-

• Donderdag 21 juni 2018 •

De dag van de OPENING en het OPEN HUIS van onze nieuwe zorg-appartementen. Een bijzondere en feestelijke dag! Om 9.00 uur mochten Michel en Anne-Marie de genodigden meenemen in hun mooie woorden voorafgaand aan de officiële opening van de 2 zorg-appartementen. En dat ging als volgt:

Goeiemorgen beste gasten! Het is net een droom…!

Op deze langste en feestelijke dag op De Köller willen wij u allemaal van harte welkom heten! Heel in het bijzonder een hartelijk welkom aan onze trouwe campinggasten, alle hulp van vroeger en nu, ons hele bouwteam, onze beste vrienden, de buren en de families Lucas, Bijen en van den Bos. Jullie weten precies hoe het hier reilt en zeilt en daar zijn wij dankbaar voor. Een camping zonder jullie is geen minicamping De Köller.

Er is er ook eentje jarig vandaag, oom Hennie Lucas. Van harte gefeliciteerd met je 84e verjaardag! Van de leu mow’t heb’n… En ja, Michel en ik heb’t ook van de leu!
Een paar lieve mensen kijken van boven mee en zij hebben ons altijd een goede boodschap meegegeven… Michels opa zei vroeger altijd: “Jong, ie mut blieven brekken”. Nou, zo te zien lukt dat aardig, want elk jaar is er hier wel iets vernieuwd!

Nog een dingetje, wij geven jullie vandaag geen kadootjes mee om jullie te bedanken voor de komst. In plaats daarvan vragen wij jullie voor vertrek je naam en de naam van een nieuwe gast op te schrijven bij één van mijn meisjes! Aanstaande zondag trekken wij een nieuwe gast, voor een midweek, in één van onze nieuwe appartementen, want GEVEN IS MOOIER DAN KRIJGEN!

Vanochtend hebben we hele bijzondere gasten, zij hebben hier nog nooit geslapen en spreken ook niet uit eigen ervaring hoe het hier werkelijk is, maar door een steuntje in de rug voor onze toekomst zijn wij Borne, Overijssel en Europa wel heel erg dankbaar! Wij geven graag het woord en de sleutel aan Hester en Rob!

———-

Woordje van Burgemeester Rob Welten, mede namens gedeputeerde Hester May:

Hoe mooi en zo hoort het: als met één mond spreken. Wat mooier dan een opening op de langste dag, het begin van de zomer, vol verwachting van wat nog komen gaat, maar ook al vol dankbaarheid wat we al hebben gehad (beter is de familie Lucas zelf niet te typeren!)
 
Ik ken de familie Lucas al wat langer, en heb veel bewondering voor hun passie, gedrevenheid en duurzaam ondernemerschap, als ergens het mantra “people, planet, profit” van toepassing is, en wel in deze volgorde, dan is het wel hier. Mensen staan voorop, iedereen die hier komt voelt zich gastvrij onthaald en thuis. Jullie vallen op, zijn al meerdere keren in de prijzen gevallen (lokaal, maar ook landelijk) en zijn ook actief in de lokale gemeenschap (dorpsraad, toeristisch platform Beleef Boeiend Borne en VisitBorne, de vernieuwde VVV-website). Alle genomineerden “Ondernemer van het jaar 2017” ook genodigd, leuk!
 
Jullie steunen ook ieder jaar een goed doel: soms ver weg, zoals het Afrikaans Tandartsproject, soms dichtbij, zoals dit jaar de duofiets Hertme. Geen kado’s maar een gift voor de duo fiets, geweldig!
 
LEADER stimuleert een duurzame plattelandseconomie in Zuidwest Twente door te verbinden, samen te werken, te innoveren en te transformeren. Onze missie is om via samenwerken en verbinden de uitdaging aan te gaan om Zuidwest Twente sociaal en economisch vitaal te houden. Dat is de kern van onze Lokale Ontwikkelingsstrategie! Motto Lokale actiegroep Zuid West Twente: dat wie ‘t van de leu mot hebb’n! Mooie van dit project: om voor mensen met een intensieve zorgvraag, mogelijk te maken om eventueel samen met familie en mantelzorgers, te genieten van een zorgeloze vakantie in de Groene Poort. Niet wegstoppen, maar te midden van een kleinschalige camping, het echte vakantiegevoel! 
Op de plek van de oude varkensstal, nu mooie en comfortabele zorg-appartementen, kleinschalig, mensgericht. Goede samenwerking met zorgaanbieders als Buurtzorg, Carint en Trivium Meulenbelt. Onderdeel van het project is ook het ontwikkelen van arrangementen samen met andere aanbieders van zorgvakanties en lokale ondernemers en organisaties.
 
Speciale aandacht voor duurzaamheidsaspecten en ruimtelijke kwaliteit, inpassing van de accommodatie op het erf en in het landschap. Het leven draait niet om welvaart, maar om welzijn; niet om eigen bezit te maximaliseren, maar om waarde toe te voegen, ook voor anderen.

———-

Foto’s van de bouw van de ZORG-APPARTEMENTEN, de OPENING en het OPEN HUIS delen we graag met u. Onderstaand een mooie impressie!

Camping De Koller
Camping De Koller