Openluchttheater Hertme

In een idyllische omgeving in het Bornse kerkdorp Hertme staat het openluchttheater met ruim 2000 zitplaatsen. Tijdens de zomermaanden zijn hier tal van culturele evenementen. Het openluchttheater in Hertme heeft landelijke bekendheid door het jaarlijkse Afrika Festival.

Het …is…volbracht…! Zondagmiddag 13 juni 2011 kwam een einde aan de serie van zeven voostellingen van de Passiespelen in Hertme. De werkgroep kijkt terug op zeer geslaagde voorstellingen en is ontzettend blij en trots dat de eerste Passiespelen in Oost Nederland sinds 1963 zo’n groot succes zijn geworden. Bijna 8500 mensen vonden de weg naar het intieme theater en werden geroerd en soms zelf geëmotioneerd door het fantastische schouwspel. Tot ziens bij de volgende Passiespelen in 2014!

Regelmatig zijn er in het openluchttheater voorstellingen: kindervoostellingen, Halloween, kerkdiensten (o.a. met Hemelvaart en Pinksteren), Ricciotti ensemble en Hertme goes Latin. Sinds 2010 komen er topartiesten naar Hertme: In 2010 was hier Marco Borsato, in 2011 Nick en Simon, Ilse de Lange, René Froger, Glennis Grace. Op http://www.vriendenvanhertme.nl/ is te volgen wat er voor de komende tijd op het programma staat.

Kijk voor meer informatie over het openluchttheater op http://www.openluchttheaterhertme.nl/