Museumboerderij Erve Daggel

Aan de Lodieklanden 2 in Hertme (ongeveer 15 min. Lopen vanaf De Köller) vindt u Erve Daggel. De boerderij is sinds 1882 eigendom van de familie Schabbink (in de volksmond Daggel genoemd).

De boerderij ligt op de splitsing van de Hedeveldseweg en de voor (auto)verkeer afgesloten Lodieklanden. Naast een actieve pluimveetak (scharrelkippen) is de oude boerderij, sinds enige jaren in gebruik als museum boerderij.

De museumboerderij heeft op de oude deel en buiten op het erf een uitstalling van een grote hoeveelheid oude landbouwwerktuigen en gereedschappen. Verder zijn er oude boerengebruiken te zien en vitrines met oude geschiften etc. Ook is er een oude schuur, met ouderwetse zandvloer met daarin diverse boerenwagens en een oude arreslee. In deze houden schuur is ook een kleine tentoonstelling van diverse oude bakvormen en bakkersgerei.

De entreeprijs van het museum bedraagt €2,- pp.

Op het erf bevindt zich ook Rustpunt ‘oonder de hiel’ waar u zichzelf tegen een kleine vergoeding kunt voorzien van koffie, thee of een ijsje. Verder is het mogelijk om verse scharreleieren te kopen. Groepen van meer dan 6 personen graag op afspraak.

Wij heten u van harte welkom op erve Daggel!

Herman en Truus Schabbink

http://www.ervedaggel.nl/

074-2661852