«

»

jun 22

Goede doel 2017

Ieder jaar tijdens het Afrika-festival-weekend is er op de Köller een goed doel.

Voor alle gasten die er op de maandagochtend 3 juli nog zijn is er een gratis ontbijt. Gasten mogen hierbij een vrije gift doen in de pot voor ons goede doel:

Onze vorige goede doelen waren onder andere “Weg naar Ghana” , het openluchttheater in Hertme en een tandartsproject in Afrika.

Dit jaar heeft de Köller gekozen voor de vrijwilligers van de Leendert Vriel Stichting. www.leendertvriel.nl

De Stichting Leendert Vriel is eind jaren zeventig opgericht na het overlijden van een jongeman uit Enschede.

Thuis sterven was in die tijd nauwelijks denkbaar. Deze man was ernstig ziek en wilde graag thuis sterven. Dit is mogelijk gemaakt door zijn vrouw, vrienden en familie. In de krant is zijn verhaal beschreven onder het pseudoniem ‘Leendert Vriel’. Na zijn overlijden kwam uit deze kring het initiatief om dit ook voor anderen mogelijk te maken. Zo is in 1980 de eerste Stichting Leendert Vriel opgericht. 

Tegenwoordig is er een landelijke Koepel met de naam ‘Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland’ waar ruim 200 stichtingen bij aangesloten zijn en waar meer dan 10.000 vrijwilligers er zijn als het er om gaat.

Michel en Anne-Marie zijn de stichting erg dankbaar, de vrijwilligers staan er wanneer het nodig is: 

De oprichters van de Köller, Leo en Siny, zijn liefdevol verzorgd voordat ze in 2008 en 2010 thuis zijn overleden en ze waren er voor hun naasten! 

Nogmaals hartelijkd dank hiervoor!